Doe Maar Mee Band

Doe je ook mee? Spelen in een echt orkest! Ook als je nog geen ervaring hebt met het spelen van een instrument. Hoe gaaf is dat! 
Het kan in de Doe Maar Mee Band 2024 – De Fryske Marren.

Logo Echtenerbrug

Wat is een Doe Maar Mee Band?

Een Doe Maar Mee Band is een orkest waar kinderen – met én zonder muziekervaring – op een laagdrempelige manier de mogelijkheid krijgen mee te doen aan een (groot) live optreden.
Dit concept is al meerdere malen succesvol gebleken in andere gemeentes en nu starten we een pilot in De Fryske Marren!
Deze pilot is voor de kinderen (en scholen) in de basis GRATIS en richt zich voornamelijk op de groepen 5 t/m 8. Voor leerlingen van groep 4 is er een aparte instroom via school mogelijk.

Dit jaar doen wij mee samen met 5 andere muziekverenigingen! De andere deelnemende muziekverenigingen zijn: Muziekvereniging Concordia Joure, Het Jouster Fanfare Orkest, Muziekvereniging Crescendo Lemmer, Muziekvereniging Excelsior Ouwsterhaule en Muziekvereniging Stêd Sleat.

Waarom doe je mee aan de Doe Maar Mee Band?

Spelen in een orkest is een hele leuke ervaring en stimuleert allerlei zintuigen. Zo leer je in een orkest naar jezelf en de ander te luisteren en met elkaar samen te werken. Je krijgt de kans om verschillende instrumenten te proberen en je zult zien dat je al heel snel met een liedje kan meespelen.

En vergeet de 3 grote optredens niet. Door mee te doen krijg je de kans om 3 keer met een groot orkest te spelen, want op de Onderwijsmarkt (5 april – De Hege Fonnen), het Toanhûs Festival (6 juli – Joure) & het UitFestival (14 september) komen alle 5 de Doe Maar Mee Bands uit De Fryske Marren samen en spelen de geoefende liedjes met elkaar en het grote orkest. 

 

Social post vierkant - traject

HOE ZIET HET TRAJECT ERUIT?

  • Week 2-3 – Er komt een Muziekkaravaan op een aantal scholen langs om de Doe Maar Mee Band te promoten. De kinderen krijgen een flyer mee met informatie om aan te melden. Wij gaan langs de scholen: Twa yn ien & De Reinbôge.
  • Week 2-5 – Aanmeldperiode. In deze weken kan er aangemeld worden voor de lokale Doe Maar Mee Bands. Verder worden de laatste zaken organisatorisch geregeld.
  • Week 6 t/m 12 – In deze weken wordt er één keer per week geoefend op de locatie van de lokale Doe Maar Mee Band.
  • Week 13 – In deze week is er een klein optreden met de eigen Doe Maar Mee Band en wordt er nog één keer geoefend voor het grote optreden.
  • Week 14 – Op vrijdagmiddag 5 april zullen alle Doe Maar Mee Bands voor de eerste keer samen optreden tijdens de Onderwijsmarkt in De Hege Fonnen in Lemmer.
  • Week 15 t/m 26 – In deze weken wordt er nog een paar keer geoefend voor de volgende optredens en optioneel zijn er extra (betaalde) muzieklessen mogelijk.
  • Week 27 – Op zaterdag 6 juli zullen alle Doe Maar Mee Bands weer samen optreden. Dit keer op het It Toanhûs Festival in Joure.
  • Na de zomervakantie – Tijdens het UitFestival 2024 komen de Doe Maar Mee Bands weer samen en is er een mooi plekje in de programmering. Dit zal op 14 september zijn in Joure/Lemmer/Balk.

AANMELDEN VOOR de DOE MAAR MEE BAND!

Wil je meedoen aan de Doe Maar Mee Band – Echtenerbrug/ Bantega? Je kan je aanmelden op de site van het toanhus: https://www.toanhus.nl/dmmb2024/